Misi ha lehetett, inkább kerülte az angol nyelv használatát szóban. Írásban könnyebben kommunikált, azonban ő ezzel nem volt megelégedve. 
Beiratkozott a debreceni Don’t Panic Angol Nyelviskolába, ahol magabiztos nyelvhasználóvá vált, sőt most már angol nyelven tart prezentációkat a munkahelyén.

Egy kis motivációra van szükséged? Íme Misi története!

Mit kell tudnunk rólad, mesélnél magadról?

34 éves vagyok és ipari létesítmények üzemeltetésével, karbantartásával foglalkozom. A nyelviskolába a feleségemmel közösen jelentkeztünk és a kitűzött szintünk eléréséig együtt jártunk az órákra, így délutáni közös programok is voltak számunkra a tanórák. A szakmai tapasztalataim további fejlesztéséhez elengedhetetlen volt az angol nyelvtudásom olyan szintre történő fejlesztése, hogy napi szinten, könnyen használni tudjam szóbeli és írásbeli formában egyaránt, ugyanis több más országból származó kollégával kezdtem együtt dolgozni és így az angol lett a közös kommunikációs csatorna.

Milyen kapcsolatban voltál az angol nyelvvel, mielőtt megismerkedtél a Don’t Panic Angollal?

Az én kapcsolatom/történetem az angol nyelvvel már több évre nyúlik vissza. Többször próbáltam nyelvvizsgákat és nyelviskolákat több-kevesebb sikerrel. Négy évvel ezelőtt ugyan sikerült megszereznem a középfokú nyelvvizsgát, de nem volt aktív a nyelvhasználatom ebben az időben.

A munkahelyemen nem volt szükség az angol nyelv használatára, így motivációm sem volt, hogy szinten tartsam, fejlesszem a tudásom.

Szóval sokáig nem volt túl sok sikerélményed. Mi hozta el az áttörést számodra a nyelvtanulásban?

2019 szeptemberében kerültem kapcsolatba a debreceni Don’t Panic Angol Nyelviskolával, miután sógornőm ajánlotta, aki azt mondta, hogy Budapesten nagyon jó tapasztalatokat szerzett az első pár óráján. Ekkor utána olvastam az iskola “tanítási filozófiájának”, mely rögtön szimpatikussá vált számomra.

Ez a beszédközpontú módszer nekem teljes mértékben bevált és a korábbi nyelviskolás tapasztalataimmal ellentétben a Don’t Panic Angolnál vártam a következő órákat, ami a jó hangulatú, közvetlen, segítőkész, felkészült debreceni Don’t Panic Csapatnak is köszönhető. 


Mit tartasz a legnagyobb eredménynek amit elértél, mióta a Don’t Panic Angol Nyelviskolánál tanulsz?

Mielőtt elkezdtem a nyelvórákat a DPA-nál, megszólalni is nehezemre esett, mert biztos voltam benne, hogy nem jó a kiejtésem és helytelenül teszem össze a mondatokat. Ezért ha szükség is volt az angoltudásra, inkább írásban kommunikáltam, mintsem szóban. Most viszont napi szinten használom beszédben és írásban is az angolt és már prezentációt is tartottam angol nyelven!
Köszönöm a debreceni Don’t Panic Angol csapatának a sok segítséget, profi munka csak így tovább!


Misi azért döntött az angoltudása fejlesztése mellett, mert azt érezte, hogy e nélkül nem fog tudni a jövőben érvényesülni, vagy előrelépni a munkájában. Te is kinézted már álmaid állását, netán állást keresel és úgy látod angoltudás nélkül nem lesz lehetőséged jó munkahelyet találni?
www.dontpanicnyelviskola.com oldalon keresd meg a hozzád legközelebb eső Don’t Panic Nyelviskolát, hogy rövidesen a te sikereidről  is beszámolhassunk. 

Már egy ideje a diákunk vagy és szeretnéd világgá kürtölni mennyit fejlődtél és büszkén mesélnél magadról?
Sok szeretettel várjuk leveled a monika.emberovics@dontpanicnyelviskola.com címen.