Heninek, aki a debreceni Don’t Panic Nyelviskola diákja, korábban szó szerint görcsbe rándult a gyomra, ha meg kellett szólalnia angolul. Mára azonban magabiztos nyelvhasználó és egy középfokú komplex nyelvvizsga boldog tulajdonosa, úgy, hogy közben egy sikeres államvizsgán is túlvan.
Szívből gratulálunk Heni, nagyon büszkék vagyunk rád!

Mit kell tudnunk rólad, mesélnél magadról?

26 éves vagyok és általános iskola óta tanulom az angol nyelvet, több kevesebb sikerrel. Valamiért sosem szerettem az angolt, ha meg kellett szólalnom angolul már görcsbe rándult a gyomrom és mindent elfelejtettem. Mindig megterhelésnek éreztem a tanulását, sosem élveztem az órákat. A diplomához sajnos szükséges volt nyelvvizsgát szereznem, így muszáj volt tanulnom a nyelvet.

Mit gondolsz, mi lehet az oka annak, hogy nem indult jól a kapcsolatod az angol nyelvvel, mi okozta számodra a legnagyobb kudarcot?

Az általános iskolai tanulmányaim során kifogtam egy nem túl jó angol tanárt, így sajnos kedvem sem volt tanulni. Innentől kezdve egyáltalán nem volt motiváltságom, mindig tehernek éreztem a tanulást. Nem szerettem sem tanulni, sem pedig beszélni. Ha külföldön jártunk akkor is csak kényszerhelyzetben szólaltam meg, mindig próbáltam másra terelni a kommunikációt.  Féltem attól is, hogy a nyelvtant rosszul használom.

Tudtam, hogy ha fejlődni szeretnék, olyan közegben kell tanulnom ezt a nyelvet, ahol teljesen rá vagyok kényszerítve, hogy beszéljek.

Aztán jött a debreceni Don’t Panic Nyelviskola és minden megváltozott. Mesélnél az első tapasztalataidról?

Az interneten láttam a Don’t Panic Angol hirdetését, ami egyből megragadta a figyelmemet. Tetszett, hogy beszédorientáltak az órák, nincs olyan, hogy lapulok és nem szólalok meg. El is mentem egy próbaórára, ami után eldöntöttem, hogy szeretnék beiratkozni a nyelviskolába.
Az első órán még nagyon illetlenül ültem, majd egyre jobban oldódtam fel. Ami még engem is meglepett, hogy mindig élveztem az órákat és egyáltalán nem tartottam tehernek a tanulást. Az órák mindig változatosak és izgalmasak, a tanárok pedig nagyon figyelmesek voltak. Eleinte látták rajtam, hogy meg vagyok szeppenve, így nem erőltették annyira a beszédet, de folyamatosan nőtt az aktivitásom az órákon. A végén pedig már azokat az órákat szerettem a legjobban, ahol csak ketten voltunk, így folyamatosan tudtunk beszélgetni. 🙂

Az órák mindig nagyon jó hangulatban teltek. Szimpatikus volt számomra, hogy az oktatók mindig lelkesen érdeklődtek a diákok felől. Látszott rajtuk, hogy tényleg érdekli őket, hogy mi történt velünk, nem csak kötelességből kérdezték meg.

A szorgalmadnak pedig nemrég meglett az eredménye….

Igen, májusban kaptam meg az eredményem, mely szerint sikeres komplex nyelvvizsgát szereztem.
Megmondom őszintén pár hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez meg fog történni. Most már elmondhatom, hogy ha bármikor meg kell szólalnom angolul, nem torpanok meg, hanem magabiztosan beszélek. Ha nem is pontos nyelvtannal, de sikerül megértetnem magam. Ez számomra tökéletesen megfelel.
Köszönöm a debreceni csapatnak, hogy segítették a tanulásomat!

Sok éve tartó tanulás ellenére is nehézséget okoz, hogy angolul beszélj? Úgy érzed az angoltanulás csupa kudarc, de szükséged van a tudásra?
Heni nemcsak sikeres nyelvvizsgát tett, de meg is szerette az angol nyelvet, te se várj tovább!

A www.dontpanicnyelviskola.com oldalon keresd meg a hozzád legközelebb eső Don’t Panic Nyelviskolát, hogy rövidesen a te sikereidről  is beszámolhassunk.

Már egy ideje a diákunk vagy és szeretnéd világgá kürtölni mennyit fejlődtél és büszkén mesélnél magadról?
Sok szeretettel várjuk leveled a monika.emberovics@dontpanicnyelviskola.com címen.