Meet the Teacher
Csillag Gabi

A cikk hossza: 2 perc

Csillag Gabi, az óbudai Don’t Panic Angol Nyelviskola academic menedzsere előtt aztán tényleg nincs akadály, ha tanításról van szó és ezt nemcsak angoltanári minőségében bizonyította már. Ezen a héten Ő mesélt magáról.
Miután elolvastad, soha többé nem fogod azt gondolni, hogy “nincs az a tanár, aki engem megtanítana angolul”.
 
Mesélnél egy picit magadról, mit tudhatunk rólad?
Érdekesen kerültem a tanári pályára. A gimnázium elvégzése után nem nagyon tudtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni, de egy dologban biztos voltam: tanár nem leszek. 😊 20 évesen kimentem Angliába szerencsét próbálni, és ottragadtam 7 évre. Dolgoztam szállodában, farmon, utazási irodában és wellness központban is edzőként. Itt éreztem rá először arra, hogy milyen sikerélményt tud adni a tanítás, miután egy vízfóbiás hölgyet megtanítottam úszni, és egy dupla térdprotézis műtéten átesett úriember a segítségemmel tanult meg újra járni. Visszajöttem Magyarországra és elvégeztem az ELTE Angol Nyelvtanárképző szakát, melynek minden percét élveztem. Azóta töretlen lelkesedéssel tanítom az angolt, élvezem a kihívásokat, a változatosságot és azt a sok pozitív visszajelzést, amit a tanítványaimtól kaptam az évek során.
 
Mióta dolgozol a Don’t Panic Angolnál, hogy érzed magad a csapatban?
2019 májusban kerültem az újonnan nyíló óbudai Don’t Panic Angol Nyelviskolához. Pont akkor bukkantam rá a hirdetésükre, amikor eldöntöttem, hogy szeretnék újra egy közösséghez tartozni, szeretnék kollégákat. Nagyon jó itt dolgozni, szuper a vezetőnk, a tanári gárda, és élvezem, hogy a kezdetektől részese lehettem a nyelviskola beindításának.
Ha volt valami, amivel kapcsolatban nem vagy elégedett, ami nem úgy jött össze, ahogy szeretted volna, mi volt az? Elárulod nekünk, hogy ha ilyen helyzet áll elő, azt miképp szoktad kezelni? Hogy szoktál túllendülni a nehézségeken, neked mi segít ebben?
Természetesen nehézségek mindig adódnak, de nagyon nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Az egyik legfontosabb dolog, amit angliai tartózkodásom során elsajátítottam, az az angolok problámamegoldó stratégiája:
👉 a probléma megtörtént, ne siránkozzunk rajta, ne sajnáltassuk magunkat, hanem gondolkodjunk a megoldáson.
👉 ne hibáztassunk állandóan másokat, inkább arra fókuszáljunk, hogy legközelebb hogyan tudunk elkerülni egy hasonló helyzetet.
Nekem nagyon sokat segít, hogy a legkisebb dolognak is örülni tudok: reggel süt a nap,🌞 kinyílt a hortenziám vagy az egyik tanulóm el tudott beszélgetni életében először angolul a házinénivel Horvátországban.🎉 Ha ez mégsem lenne elég, egy kis sport, kirándulás, alkotás, fizikai munka plusz egy jó kávé még mindig bevethető. ☕️

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Vegyél részt egy ingyenes próbaórán bármelyik Don’t Panic Angol nyelviskolában vagy online!