Sikersztori sorozat:
Kertiné Bencsik Irén

A cikk hossza: 2 perc

Irén Párizsban élő barátnőjétől értesült a kecskeméti Don’t Panic Angol Nyelviskoláról ahol már az első perctől kezdve azt érezte, hogy jó helyen van. Az angol nyelv számára kaput nyitott a világra és tervei szerint ez a kapu a jövőben még nagyobbra fog tárulni.
Örömmel mutatjuk be nektek Kertiné Bencsik Irént.

Mit kell tudnunk rólad, mesélnél magadról?​

45 éves vagyok, két felnőtt fiú édesanyja, akik jól beszélnek angolul. Barátaikkal nagyon sokat bandáznak nálunk és imádom azt a szabadságot és fesztelenséget, amit a nyelvtudás biztosít a számukra. Saját vállalkozásban családi bölcsődét működtetek Kecskeméten, ahol élek. Mindig szerettem tanulni és fejleszteni magam. A tanulást jó kihívásnak és szellemi tornának tartom, amivel tágítani tudom a világom.

Milyen kapcsolatban voltál az angol nyelvvel, mielőtt megismerkedtél a Don’t Panic Angollal?

Kettő évvel ezelőtt kezdtem angolt tanulni egy hagyományos nyelviskolában és körülbelül fél évet jártam. Nagyon nagy hangsúlyt fektettek ott a nyelvtanra, viszont a beszédre szinte semmit. Senki sem akarta elhinni, hogy előtte még nem tanultam nyelvet egyáltalán, így eleinte nehéz is volt felvenni a versenyt a többiekkel, hiszen ma már az általános iskolai oktatás része a nyelvtanulás, de ez az én életemből sajnos kimaradt. Az angol beszéd nagyon hiányzott ott a tematikából, ezért elkezdtem új iskolát keresni, de a lelkesedésem a keresgélés közben megfogyatkozott.

Mennyire volt fontos számodra, hogy megtanuld ezt a nyelvet, mi motivált?

Mint már említettem a sok fiatal, akik körülvesznek nagyon motiválóan hatottak rám, irigykedve figyeltem és figyelem őket. Valamint egy új szerelem is felütötte a fejét mégpedig utazás formájában. Lehetőségünk van a párommal egyre többet utazni, így hogy a gyerekek felnőttek. Az angol nyelv pedig segít nekem abban, hogy kinyissa a világot számomra.

“Célom, hogy ne okozzon problémát a nyelvtudás egy külföldi út során, az étteremben rendelés közben, vásárlásnál, vagy egy múzeumban, hogy értsem a feliratokat, az idegennyelvű túravezetést és tudjak segítséget és információt kérni.”

 

Mi volt az oka annak, hogy a Don’t Panic Angolt válaszottad?

Párizsba élő barátnőm küldte át az információt, hogy Kecskeméten is nyílni fog Don’t Panic Angol Nyelviskola. Ő is mindig mondta nekem, hogy nem annyira a nyelvtan a fontos, sokkal fontosabb az, hogy megértessem magam. Ismer engem és tudja, hogy az elfoglaltságom miatt nekem olyan módszer való, ahol szinte ragad rám a tudás, mint a “kosz”, mert arra sajnos kevés energiám maradt, hogy otthon még le is üljek tanulni, bár igyekszem és a befektetett plusz energiának mindig meg van a látható eredménye is.
Itt megtaláltam azt ami nekem tetszik. Minden órán van sikerélményem, a legnagyobb az, hogy merek beszélni. Folyamatosan bátorítanak és támogatnak a tanulás folyamatában. Megértik és elfogadják azt is, ha csak annyira van kapacitásom, hogy beesek az órákra. Imádok ide járni 🙂

Mesélnél nekünk az első #dontpanic tapasztalataidról?

Már az első találkozásnál azt tapasztaltam, hogy figyelnek rám és örülnek, hogy itt vagyok. Ezt a hozzáállást tapasztalom azóta is, mind a recepciós kollégák, mind  a tanárok részéről. Ez nagyon jó érzés, így öröm jönni. Nem az az érzésem, hogy már megint egy unalmas óra vár rám, hanem izgalommal várom az adott topicot, most vajon miről és hogyan fogunk beszélni. Minden oktató más és én ezt imádom. Mindenkinek más a stílusa, változatos  a módszer amivel dolgoznak. Én szeretek egy kicsit ide is egy kicsit oda is bekukkantani, innen is ellesni és onnan is haza vinni valami tudást.

“Jó érzés, hogy amikor én azt gondolom, milyen keveset tudok vagy milyen rosszul, ők nem a negatívumokra, hanem a pozitívumokra fókuszálnak, ezzel átlendítve a holtpontokon.”

Hogy érzed magad a kecskeméti Don’t Panic Angol Nyelviskolában és mit gondolsz, mi az, ami a legtöbbet segít neked abban, hogy elérd a célod, a kommunikációs szintű angoltudást?

Az iskola nyitásakor már a legelső órán ott voltam és nagyon gyorsan fejlődtem. Büszkeséggel töltött el, hogy meg mertem szólalni. Szerintem nagyon jó dolog, hogy a beszéden és a beszélgetésen van a hangsúly. Rákényszerít arra, hogy kreatív legyek és megértessem magam a többiekkel. Imádom, hogy minden diák ugyanazzal küzd, így nem érzem azt, hogy bárki is neheztelne, ha tovább tart vagy nehezebb tudom kifejezni magam egy mondatban. A tantermi óra kiegészítve a virtuális anyagokkal nagyon hasznos. Az otthon befektetett idő az órán megtérül. Én kifejezetten szeretem, hogy nem kell készülnöm az órákra, hiszen az életben se tudok felkészülni egy spontán beszélgetésre vagy szituációra. Ezeket akkor és ott kell megoldani, abból a tudásból kell gazdálkodni, amennyi az adott pillanatban a rendelkezésemre áll. Mióta ide járok bátrabb vagyok ha meg kell szólalnom. Remélem eljutok arra a szintre, hogy kommunikációs angoltudással járhatom a világot. 🙂

Irén számára a fiai jelentették az inspirációt és persze a lehetőség, hogy angoltudás birtokában bátran és magabiztosan hódolhat szenvedélyének, az utazásnak. Ha te sem szeretnéd, hogy hiányos angoltudásod korlátozza a lehetőségeidet, a www.dontpanicnyelviskola.com oldalon keresd meg a hozzád legközelebb eső Don’t Panic Angol Nyelviskolát, hogy rövidesen a te sikereidről  is beszámolhassunk.

Ha már a diákunk vagy és szeretnéd világgá kürtölni mennyit fejlődtél és büszkén mesélnél magadról, akkor sok szeretettel várjuk leveled a dina.szilagyi@dontpanicnyelviskola.com címre.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Vegyél részt egy ingyenes próbaórán bármelyik Don’t Panic Angol nyelviskolában vagy online!