Interjú Szabó Melindával

A cikk hossza: 2 perc

Nyár végi nyereményjátékunk fődíját –  a 100.000 forintos készpénz összeget – győri iskolánk egyik hallgatója, Szabó Melina nyerte. 

 Az átadás során készítettünk vele egy rövid interjút, amelyből kiderül,  miért minket választott, és kinek ajánlja ezt a típusú oktatást.

DPA központ: Hogyan keveredtél hozzánk?

Melinda: Edzés közben zenét hallgattam, ugyan nem szeretem a reklámokat, de valamiért ezt most valamiért nem ugrottam át. Igazából a neve fogott meg nagyon az iskolának, a Dont Panic. Legtöbben beszélni nem szeretünk angolul, az olvasás írás még úgy ahogy megy, ami igazán problémát okoz, az a megszólalás. Elmentettem a nevet és később rákerestem. Pont jókor jött, a következő hónapokan kicsit több szabadidőm lesz, mert kisbabát várok. Szeretném felfrissíteni az angoltudásomat. Nagyon szeretem a tanfolyamokat.

DPA központ: Hova szeretné eljutni, milyen fejlődést terveztél elérni?

Melinda: Szeretnék magabiztosan társalgási szinten beszélni bárkivel. Ha kapok egy emailt ne keljen elővennem a google fordítót, hanem kapásból tudjam olvasni és válaszolni is rá. Ha jönnek hozzánk külföldről akkor is jó lenne, használni tudnám akkor is, ha mi megyünk külföldre.

DPA központ: Ha jól tudom, te Flexi órarendbe jársz hozzánk, ami azt jelenti hogy személyesen és online is látogatod az órákat.

Melinda: Igen, direkt ezt akartam. Azért választottam hogy, amíg tudok, addig személyesen járok, de amikor nem tudok a baba miatt egy ideig, akkor online jövök majd.

DPA központ: Neked fontos, hogy személyesen be tudj jönni az iskolába és itt legyen az óra?

Melinda: Nekem maradandóbb ha személyesen találkozunk, de nagyon jó az online is.

DPA központ: Hogy érzed magad az órákon? Olyan amilyennek gondoltad?

Melinda: Jobb, kicsit tartottam tőle, automatikusan egy iskolai óra jut az ember eszébe, de abszolút nem olyan, nagyon tetszik hogy csak angolul beszélnek, és nincs magyar beszéd közben.

DPA központ: Fejlődtél azóta amióta jársz?

Melinda: Igen, abszolút.

DPA központ: Kaptál visszajelzést a tanároktól?

Melinda: Még nem sikerült kétszer ugyanahhoz a tanárhoz jönni így még nem kaptam.

Melinda: Neked tetszik, hogy több tanár van és nem minid ugyanahhoz jössz? Sokan attól félnek, hogy ha más tanárt kell megszokni, az nem komfortos.

Melinda: Nekem pont ez tetszik, mindegyik tanárnál nagyon jó volt az óra. Nem volt olyan, akihez nem jöttem volna.

DPA központ: Ajánlanád másnak is a Don’t Panic tanulási módszerét?

Melinda: Igen, abszolút.

DPA központ: Mit mondanál azoknak, akik szintén elementary szinten vannak és angol anyanyelvű tanár órájára jönnének, hogyan bátorítanád őket.? Mi azt látjuk, hogy nagy mumus, ha olyannal kell tanulni, aki nem beszél magyarul egyáltalán. Jellemzően ettől félnek a legjobban a hallgatóink.

Melinda: Nincs különbség, mert a magyar anyanyelvű tanárok sem beszélnek az órán magyarul, így egyáltalán nem éreztem a különbséget. A kiejtés az, amiből sokat lehet tanulni, mert azt nem lehet utánozni, egyébként nagyon jó egy ilyen óra.

DPA központ: Neked az fontos volt a rugalmas órarend? Fontos, hogy nem fix a tanfolyam időpontja, hanem akkor jössz amikor neked kényelmes?

Melinda: Nagyon, dolgozom is, ráadásul van nagyobb gyerekőc is. Az is jó, hogy letudom mondani előtte, ha véletlenül valami közbe jön, nem tudnék most alkalmazkodni egy heti fix alkalmas oktatáshoz, nem tudnám megoldani sehogy sem.

DPA központ: köszönjük, hogy megosztottad velünk a gondolataid, további nagyon kellemes felkészülést kívánunk.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Vegyél részt egy ingyenes próbaórán bármelyik Don’t Panic Angol nyelviskolában vagy online!