Meet the Teacher: Kovács Dóra

A cikk hossza: 2 perc

Kovács Dóra online órarendünk egyik legdinamikusabb, legpörgősebb tanára, aki körül mindig zajlik az élet. Legutóbb kidolgozott egy fantasztikusan egyedi kurzust, amely abban segít, hogy sikeresen felkészülj az angol nyelvű állásinterjúra. Ismerd meg Dórit egy kicsit jobban!

Mesélnél egy picit magadról, mit tudhatunk rólad?

Budapesten élek, de sok időt töltök Vas megyében, mert szeretek távol lenni a városi pörgéstől. 16 évesen kezdtem angolt korrepetálni, később teljesen másfelé vitt az utam, aztán végül visszatértem. Van egy kutyám, Samu. Szeretek sétálni, egyedül lenni- de nem túl sokat, rendet rakni, túró rudit enni, az otthonomat csinosítgatni, aludni és a barátaimmal elmélkedni. Újabban a növények iránt kezdetem érdeklődni, különböző növénytermesztési módszerekről olvasgatok.

Mióta dolgozol a Don’t Panic Angolnál, hogy érzed magad a csapatban?

Hú, már 4 éve?! Ebből is látszik, hogy jól érzem itt magam: rugalmas időbeosztás, kreatív munka és van időm az élet egyéb örömeit is élvezni. Maximális támogatást kaptam mindenben ezalatt a 4 év alatt. 

Milyen olyan módszerekkel dolgozol az óráidon, amiért megkedvelték a tanulók az óráidat? 

100%-osan jelen vagyon az órán, és próbálom mindenkinek átadni, amit tudok, mert valóban hiszek abban, hogy az angoltudás nagy érték. Próbálok változatos feladatokkal készülni, kihozni a témákból a legtöbbet, és óra végén mindig kitérünk a hibákra, amik az órán elhangzottak. Azt hiszem, ezt szeretik a diákok.

Ha volt valami, amivel kapcsolatban nem vagy elégedett, ami nem úgy jött össze, ahogy szeretted volna, mi volt az? Elárulod nekünk, hogy ha ilyen helyzet áll elő, azt miképp szoktad kezelni? Hogy szoktál túllendülni a nehézségeken, neked mi segít ebben?

Persze, nagyon sok minden nem úgy alakult az életemben, ahogy terveztem, de utólag kiderült, hogy talán ez nem is volt olyan nagy baj. Ezért is próbálom a nehézségeket az élet részeként kezelni és elfogadni őket, amikor pedig könnyebb időszakom van, azt maximálisan kihasználni.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Vegyél részt egy ingyenes próbaórán bármelyik Don’t Panic Angol nyelviskolában vagy online!