📣 25.000Ft értékű csoportos beszédóra ajándékba beiratkozásod mellé 09.04-15. között!

nap
óra
perc
mp

Meet the Teacher: Fülöp Gergely

A cikk hossza: 2 perc

Fülöp Gergely, vagy ahogyan mindenki ismeri, Geri, a Blaha School szakmai vezetője. Kellemes humora és lelkiismeretes felkészülése sokak számára jelent felüdülést a hétköznapok mókuskereke közben. Ismerd meg jobban az egyik legrégebben a Blahán tanító tanárunkat, akivel online órákon is összefuthatsz.

Mesélnél egy picit magadról, mit tudhatunk rólad?

Ovis korom óta tanulok és beszélek angolul, sokáig csillagász akartam lenni, imádok olvasni, filmeket nézni és játszani. A brazil feleségemmel élek, BKV-val járok és macskám is van, de nem vagyok kemény. Soká tartott mire rátaláltam a tanításra, de az is biztos, hogy nem szeretném feladni.

Mióta dolgozol a Don’t Panic Angolnál, hogy érzed magad a csapatban?

2019. augusztus elején csatlakoztam a csapathoz, akkor még a Váci úton. Egy bő hónapig heveny imposztor-szindrómám volt, de aztán a helyükre kerültek a dolgok, sokadszori iskolaköltözések és világjárványok ellenére is. Kicsit fura, hogy most már tapasztalt kollégának számítok, de egyszer talán majd megszokom.

Milyen olyan módszerekkel dolgozol az óráidon, amiért megkedvelték a tanulók az óráidat?

Igyekszem odafigyelni mindenkire és szerencsére elég jó a memóriám, így általában tudom, hogy kit mi foglalkoztat éppen. Az órákon cseréltünk már recepteket, tippeket jó éttermekre/filmekre/sorozatokra/torokfájásra/hogyan NE tanuljunk vizsgára stb. Állítólag a humorom sem borzalmas, elég gyakran nevetünk és nincs annál jobb, mint amikor új ismeretekkel gazdagodunk – bármi legyen is a téma.

Ha volt valami, amivel kapcsolatban nem vagy elégedett, ami nem úgy jött össze, ahogy szeretted volna, mi volt az? Elárulod nekünk, hogy ha ilyen helyzet áll elő, azt miképp szoktad kezelni? Hogy szoktál túllendülni a nehézségeken, neked mi segít ebben?

Sajnos mindenkivel előfordul néha, hogy valami nem úgy sikerül, mint ahogy kellett volna. Van, hogy az én hibám – ebből általában sikerül tanulni. (Meg rengeteget rágódni rajta hónapokkal később, valami olyan helyzetben, aminek semmi köze nincs a kudarchoz.) Van, hogy rajtam kívül álló okokból történik valami. Ott helyben higgadtan, a normális meder felé igyekszem terelni a dolgokat, hogy aztán utólag megpróbáljam értelmezni mi is történt. (Vagy panaszkodok egy sort, vagy nyitok egy sört. 🙂 )

Igazából mindig próbálok utólag okosabb lenni, és bízni abban, hogy legközelebb már lesz egy forgatókönyvem.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Vegyél részt egy ingyenes próbaórán bármelyik Don’t Panic Angol nyelviskolában vagy online!