Meet the teachers;

Meet the Teacher: Bálint Mátyás

Saád Judit
Saád Judit

Ezúttal Bálint Mátyás, azaz Matyi, a szegedi Don’t Panic Angol Nyelviskola szakmai vezetőjét ismerhetitek meg kicsit közelebbről.
 Több szempontból is tanulságos és megszívlelendő, amit Matyi mond, fogadjátok szeretettel! 

Group-11-Copy.png

Mesélnél egy picit magadról, mit tudhatunk rólad?

Fordító tolmács szakirányon végeztem az egyetemen, majd két évig dolgoztam nemzetközi menedzserként egy szegedi cégnél, tehát igencsak oldalágon érkeztem a tanári pályára. Szerencsésnek érzem magam, hiszen az angol nyelv nem csak munkaeszköz számomra, mivel szabadidőmben is szívesen vetem magam az amerikai pop-kultúra mélyére, legyen szó sorozatokról, filmekről vagy könyvekről. Ezen kívül a kosárlabda, illetve a zene az, ami teljesen kikapcsol és beszippant.

Mióta dolgozol a Don't Panic Angolnál, hogy érzed magad a csapatban?

Körülbelül másfél éve, 2019 márciusában “szerződtem” a szegedi Don’t Panic csapatához. Akkor még az előző munkahelyem mellett dolgoztam itt óraadóként. Egy rövid ismerkedési időszak után, szeptemberben kezdtem az iskolában, mint főállású angoltanár. Csupa pozitív tapasztalatot szereztem eddig, hiszen nyitott, modern szemléletű csapatot ismertem meg mind a központ, mind a helyi kollégák és iskolavezetők személyében, szóval nagyon élvezem a közös munkát.

Ha volt valami, amivel kapcsolatban nem vagy elégedett, ami nem úgy jött össze, ahogy szeretted volna, mi volt az? Elárulod nekünk, hogy ha ilyen helyzet áll elő, azt miképp szoktad kezelni? Hogy szoktál túllendülni a nehézségeken, neked mi segít ebben?

Szerencsére most egy konkrét ilyen helyzet vagy élmény nem jut eszembe, de persze kihívások és nehezebb helyzetek mindig akadnak a munka során. Nagyon sokféle emberrel találkozom minden nap, így fontos volt megtanulnom felismerni az egyedi igényeket és rugalmasan alkalmazkodni a különböző személyiségekhez, hangulatokhoz, amikre persze egy csomó külső tényező is hatással van, így ez egy elég komplex folyamat. A nehézségeken való túllendülésre sajnos nincs tökéletes receptem. Ami nekem segíteni szokott: még alaposabb felkészülés, pozitív visszajelzésekre való támaszkodás, illetve rengeteg AC/DC hallgatás Spotify-on.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!